Endelig var det duket for stevne i Bergen igjen og med hele 80 utøvere fra både Polen, Italia, Sverige og Norge ble det mange spennende kamper.

Bergen Karate Klubb stilte med hele 8 utøvere og to coacher. I fullkontakt stilte Jeanette Johannessen, Stine Haugsdal og Bjørn Eirik Orstad.

I juniorklassene stilte Marie Shilan Rangin Dybsland, Andreas Vindenes, Marlena Nowakowska og Emma Konow-Jansen.

I fullkontakt med begrensninger stilte Linn Solem og coacher Tor André Kvinge og Jøran Waldeland.

Juniorene

Første utøver var Marlena. Hun møtte Rahua Ghiday fra Lørenskog karateklubb. Dette var første stevne til Marlena og hun var spent på hvordan det ville være. Hun gikk en god kamp men var kanskje litt for «rolig» og fikk ikke kommet skikkelig i gang før kampen var over, noe som førte til at Rahua stakk av med seieren. Bare å se fram til neste stevne, da skal vi nok få se mer av hva hun er god for.

Neste utøver på matten var Marie Shilan i samme klasse. Hun møtte Py Pasanen fra Sverige. En utøver som har vært med før og som er dyktig med jodan spark. Py Pasanen var kjapp med jodan sparkene og fikk inn et par stykker før kampen var ferdig. Dette var frustrende for Marie som heller ikke fikk vist hva hun er god for, men slike kamper er viktige å ikke ha hengende over seg siden det er de man lærer av. Bare å børste det av seg og ta med seg erfaringen videre.

Andreas var neste mann på matten og møtte Edvard Dhainaut fra Trondheim Karateklubb. Her viste han at han har vokst som utøver siden sist stevne. Han klarte å holde roen gjennom kampen og fikk presset Edvard nok til å lure inn en Soto Keage og fikk et halvt poeng for den. Dette visste Edvard at han måtte hente inn igjen, men fikk aldri kontroll nok til å gjøre det og Andreas gikk videre til neste runde.

I andre kamp møtte han Mathias Wiik Rafoss fra Horten Karate Klubb som vi visste var flink med Jodan spark. Planen var å passe på at han ikke fikk lurt dem inn. Andreas la også her stort press på kampen og prøvde å ta styringen i kampen. Men Espen klarte å lure inn et spark likevel og fikk en wasari og vant fortjent. Vi gleder oss til å se hvordan det går neste gang de møtes. Det endte med en tredjeplass for Andreas.

Emma var siste juniorutøver på matten og måtte vente mange timer på sin kamp. Det var lenge siden sist hun hadde konkurrert og da er det alltid litt ekstra nervepirrende å vente så lenge. Hun møtte Kinga Rabiej fra Polen som viste seg å være en god fighter med gode og hurtige spark, både høyt og lavt. Dette satt Emma litt ut av spill og Kinga fikk fintet inn et par jodan spark og vant kampen.

Hun kom på andreplass. Men som sagt, dette er ikke et nederlag men mulighet til å lære og vi håper Emma fortsetter for hun har mye å komme med.

Seniorene

Linn var første av seniorene og siden det ikke var noen i henne klasse, hadde hun egentlig tenkt at det ble noe stevne på henne. Men på kort varsel sa hun ja til å stille om de slo sammen hennes klasse og to utøvere i FB kvinner 41+. Det angrer hun nok ikke på. Da ble det 2 kamper på henne og hun møtte først Ellen Holtebu fra Ringerike karateklubb (som vant klassen).

Her var det nok litt ekstra nerver hos Linn, men hun gikk en veldig god kamp. Ellen var flink til å følge opp med low kicks etter at Linn hadde levert teknikker som viste at hun har god erfaring med å gå kamp. Linn fikk levert mye bra, men Ellen fikk alltid avsluttet sist og vant kampen fortjent.

Siste kampen var mot Kristine Djupvik fra Lørenskog karateklubb. Her fikk Linn mer tid til å gjøre det hun skulle og fikk styrt kampen. Hun vant fortjent og endte på andre plass. Veldig bra.

Nestemann ut var Stine som også var i en klasse med to andre utøvere, og skulle egentlig gått to kamper. Beate Hegerland fra Etne Kyokushin Karateklubb og Metter-marie Nielsen fra Sverige. De møttes først og vi fikk se og analysere kampen før Stine skulle møte en av dem. Dessverre så skadet Beate seg i kampen og valgte å trekke seg fra kampen mot Stine.

Da ble det ekstra lenge venting på Stine også, men hun fikk også ekstra tid til å forberede seg mentalt til kampen mot Mette-marie. Hun tok styringen fra starten og fikk rammet Mette-marie som ga henne ekstra selvtillit. Hun var flink og holde presset og Mette-marie slapp aldri helt til.

Stine jaget henne til tider ut av matten og gjennomførte en veldig bra kamp. Vel fortjent gullmedalje.

Deretter var det Jeanette sin tur, hun hadde kun en motstander så var forberedt på at kampen startet sent. Hun møtte Désirée Sircelj fra Italia. Jeanette åpnet sterkt med skarpe fine teknikker og noen rette hiza geri som dyttet Désirée bakover. Men hun var uheldig og traff henne i hoftebenet med ene hiza geri som preget resten av kampen.

Slagene var fortsatt skarpe og fine, men hun vegret sett litt for å bruke foten igjen og da fikk hun ikke utelling for sparkene sine. Det ble forlengelse, men Jeanette klarte ikke helt å få styringen slik hun ville og det endte med seier til Désirée og andreplass til Jeanette.

Sistemann ut var Bjørn Eirik som møtte Alessandro Pancaldi fra Italia. Bjørn Eirik hadde planlagt å få prøvd ut litt nytt og tok raskt styringen av kampen. Det ble enveiskjøring og han hadde full kontroll hele veien.

Kunne nok tatt seg tid til å eksperimentere mer, men han syntes de tre minuttene i første runde var litt for lite og hadde håpet på en runde til. Men var klar seier etter en runde og gull til Bjørn Eirik.

Honorable mentions

Christian W Berg Jr. og Hans Kristian Havreberg, som begge trener hos oss, gjennomførte et veldig bra stevne. Christian vant to vel fortjente kamper og Hans Kristian vant en tung og hektisk kamp med to runder. Gratulerer med gullmedalje til begge to!

Kanon innsats fra alle utøverne og vi gleder oss til å se dem i aksjon igjen!