Lørdag 14. juni deltok Bergen Karate Klubb med Sol Vindenes og Henrik Strandos Lovik på Roskilde Cup i Danmark. Coach var Sensei Lars Petter Lovik og Tommy Vindenes var med som super-supporter og fotograf. 

Roskilde Karate Klubb omtaler dette som et fight- og katastevne for nybegynnere og dem med moderat erfaring, og for graderte til og med 1. mon for barn/ juniorer og til og med 3. kyu for voksne/ juniorer. Der er også en erfaren klasse for årgangene 2006-2007 samt 2008-2009. For klassens som Sol og Henrik gikk var det halvannet minutt fight’er med mulighet for et minutts forlengelse, og i utgangspunktet var det EKO regler som ble fulgt. 

Først ut var Sol. Hun kom i en sammensatt klasse som tilsa at hun måtte gå med vest og der det ikke var tillatt med low kicks. Første kamp ble mot en dansk jente. Det var en relativ jevn første runde, så kampen gikk til forlengelse. Andre runde styrte Sol og da motstander fikk straff (genten ich) for gjentatte ulovlige teknikker var seieren klar. 

I andre kamp møtte Sol en teknisk god svensk fighter som vant sin første kamp med to pene hodespark. Sol hadde godt fokus og blokkerte alt av høye spark. Det ga uttelling for Sol som svarte med fine teknikker. Hun skulle nok hatt poeng på et vakkert hodespark halvveis i andre runde. I slutten av kampen var svensken hektet av og Sol vant fortjent 5-0 på dommeravgjørelse. Det ble en velfortjent første plass og GULL til Sol!

Det ble bare svensk motstand på Henrik. I første kamp ble det enveiskjøring første 40 sekunder før mattedommer stoppet kampen og ba hjørnedommerne «bruke øynene sine». Henrik vant 5-0 på dommeravgjørelse. Henrik møtte så utøveren som ble nr. 3 på stevnet. Henrik styrte kampen greit til seier (med awasete ippon) halvveis ut i første runde. 

I finalen møtte Henrik bronsevinneren fra årets svenske mesterskap. Dette var en tøffere og jevnere kamp som trolig hadde gått til forlengelse om ikke motstander hadde fått inn et perfekt hodespark halvveis i første runde. Selv om Henrik presset på sto svensken i mot og fightet smart. Det ble en fortjent seier og gull til «søta bror» og SØLV til Henrik.  

Årets Roskilde Cup talte 107 utøvere, og mange stilte både i kata og fight. Bergen Karate Klubb var eneste klubb fra Norge, og våre to utøvere stilte da i fight. Fra Sverige var det utøvere fra flere klubber, bla. Ørebro, Uppsala, Stenungsund og IKO Karate Syd for å nevne noen. 

Rett nok er dette et stevne hvor de mest meriterte fighterne ikke er med, men stevnet treffer godt ifht yngre utøvere som ofte ikke har grad over 3. kyu/1. mon og/ eller erfaring fra EM. 

Dette var et fint stevne som passet godt for våre to utøvere der de er nå, og et stevne klubber i Norge bør vurdere for sine yngre utøvere som ønsker å konkurrere i kata og eller fight. Roskilde er også en vakker by som det er lett å komme til fra de fleste byer i Norge. I tillegg er det alltid godt å være norsk i Danmark. 

Bergen 17.6.2024

Lars Petter Lovik, Coach/ sensei