HVORFOR TRENE KARATE?
Vi er skapt til å bruke kroppen vår aktivt. Når vårt daglige arbeid ikke er nok til å holde kroppen i form, må vi gjøre det selv – bl.a. med idrett som et godt alternativ. Ved å trene karate, arbeider du med alle musklene i kroppen, bevegelighet, koordinasjon og styrke forbedres. Du blir dessuten psykisk sikrere på deg selv, og mange opplever at karate bedrer selvtilliten både i dagliglivet og i situasjoner som trenger vilje og karakterstyrke. Selvsagt er karate bra dersom du skulle komme opp i voldelige episoder; å aktivt kunne forsvare seg selv er en hovedsak i all karatetrening.

HVEM TRENER KARATE?
Karate trenes av alle, uansett alder og sosial status. Treningene er et samlingspunkt som fører folk sammen. På treningene rangeres medlemmene etter et graderingssystem.

NEDRE ALDERSGRENSE
Man kan begynne hos oss det året man fyller 9 år.  De som er født før sommeren kan begynner i januar, mens de som er født etter august kan begynne i august.

TRENINGSTIDER
Hvis du ønsker å prøve deg så finner du treningstidene her: https://kyokushin.no/treningstider/
NB! Hvis du ønsker å begynne på barnepartiet, så ta kontakt pr epost før dere kommer, da disse partiene er veldig populære og kan bli fulle.Send en epost til «bergen.karate.klubb@gmail.com, start emmefeltet med «[Barnepartiet]»

HVOR OFTE KAN MAN TRENE?
Hvor mye du trener avhenger av hvor ofte du vil gå opp til ny grad. Det går an å gradere seg 2 ganger årlig. Innenfor hver grad er det nye teknikker, spark og kata (mønster) som må læres, og hver karateelev føler at de har prestert noe stort og tatt seg ut etter at de har gradert seg.

GRADENE I KYOKUSHIN KARATE
Hvitt belte – nybegynner
Oransje belte – 10.kyu
Oransje belte – 9.kyu
Blått belte – 8.kyu
Blått belte – 7.kyu
Gult belte – 6.kyu
Gult belte – 5.kyu
Grønt belte – 4.kyu
Grønt belte – 3.kyu
Brunt belte – 2.kyu
Brunt belte – 1.kyu
Svart belte – 1.dan og opp

HVILKET UTSTYR TRENGS?
I begynnelsen trenes det i vanlig gymantrekk, men uten noe på føttene. Etter hvert som du finner ut at karate er tingen for deg, kjøper du en karatedrakt («gi»). Etter første gradering bør du også skaffe deg hånd- og leggbeskyttere da kamptreningene intensiveres. Det er også lurt å skaffe seg brystbeskyttere for de kvinnelige utøverne og suspensorium for de mannlige.
Prisliste for utstyr

MOSJON OG/ELLER KONKURRANSE?
Klubbens instruktører er erfarne og godt skolerte innenfor Kyokushinkai karate. De vil til enhver tid være behjelpelig og gi veiledning under treningene. Noen trener for å komme i- eller holde seg i god form, andre ønsker også å konkurrere. Karate er en individuell idrett, og målet med å trene blir like individuelt. Treningene legges opp slik at alle skal kunne yte sitt beste.

INNMELDING TIL KLUBBEN
Gjøres på NIF sin registreringsside: Registrer deg som medlem

TRENINGSAVGIFT
Månedlige treningsavgift gjeldende fra 01.01.2023

OPPTAKSPERIODER
Bergen Karate Klubb har opptak av nye medlemmer to ganger i året.

  1. Før høstferien
  2. Før vinterferien

Dette har vi grunnet begrenset plass i dojo og for at vi ønsker at de som starter skal få god nok tid til å lære seg det de trenger fram mot første gradering.

Lurer du på om du er for sent ute til å bli medlem?
Ta kontakt med oss på bergenkarateklubb@gmail.com

Barn
250 kr pr mnd

Ungdom
280 kr pr mnd

Voksen
280 kr pr mnd

Senior
220kr pr mnd

Treningsavgiften vil bli trukket automatisk hver måned via den enkelte medlems avtalegiro.


Registrer deg som medlem

Logg inn