Fredag 21. november var det igjen duket for sosial kveld med overnatting for klubbens juniorer. Denne gang ble happeningen krydret med to aktuelle foredrag på fredagskvelden.

Klubbleder og foredragsholdere

Første foredragsholder var Christian Stoutland fra Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF) avdeling Hordaland. Christian har lang fartstid som politimann i Bergen, og nå på Askøy/Sotra, og jobber mye forebyggende med ungdom. Christian har besøkt BKK tidligere og holdt foredrag for oss. Også denne gang var det et spennende foredrag med mye viktig informasjon som ble formidlet. Tema var «Positiv ungdomstid» med fokus på viktigheten av å ta klart avstand fra narkotika, ta de rette valg, samt være et godt forbilde for andre.

Neste foredrag for ungdommene var det Anita Helland (sempai Karl Eriks kone) som sto for. Anita er klinisk ernæringsfysiolog, og temaet for hennes foredrag var «kosthold og trening». Vel så viktig som fokus på kosthold opp mot det å bli gode karatekas, var fokuset på det å ha gode kostholdsvaner i det daglige. Jo større treningsmengdene blir, jo mer næringsriktig mat trenger man for å kunne yte best mulig. Også her er det viktig at den enkelte fatter kloke valg, slik at mat og drikke bidrar positivt til ens utvikling.

Da Anita holdt foredrag for ungdommene i dojoen, holdt Christian sitt andre foredrag for kvelden på loftet. Temaet nå var «Positiv foreldrekultur», rettet mot foreldre/ foresatte og klubbens instruktører. Og Christian innfridde nok en gang med et spennende og interessant foredrag.

Etter dette ble det tacokveld og overnatting i dojoen for juniorene, alt organisert av klubbens Instruktører for juniorpartiet med Sempai Øivind, Sempai Ivar og Sempai Bjørn i spissen. Samlingen ble avsluttet med en god treningsøkt med Sensei Stein lørdag morgen.

Lars Petter Lovik
Bergen 22.11.2014